Mrs.Mustache


2011 holiday
Tuesday, 17 January 2012 | 0 comment(s)
2011 - ipoh (lostworld of tambun) ---> cameron highlands ---> port dickson

assalamualaikum and hola guys (:
tahun lepas 2011, masa akhir tahun, saya pergi bercuti dngan family besar belah bapa saya, tapi family saya tak ikot, just me and my sister je pergi. my mum bagi RM300 untuk 2 org selama 3 hari. ohh ya sngat sikit. terpaksa berjimat sesangat. its such a long journey from selangor to ipoh, saya duk kat dalam kereta membuta je. hehehe. my sister and i naik kereta dngan pakcik saya, also known as cikcop. dia bawak kereta memang sumpah tak tipu laju gila rasa nak mencarut,laju gila wa cakap sama lu.rasa nak meninggal pun ada dohh. kitorang gerak lambat sikit dari yg lain-lain, sebab kotorang dari arah yg lain. sngat excited nk pergi bercuti kali ni, because, kitorang takpernah cuti sama-sama cenggini. masa smpai kat sana agak lewat, dh nak maghrib mcmtu, smpai-sampai hotel terus masuk bilik, salam-salam semua yg dh sampai awal. then, solat. lepastu pegi kelua ramai-ramai,makan kat luar, dekat bandar ipoh.

                                                                    tower regency hotel

                                                                     lostworld of tambun

lepas habis mandi,buang-buang daki apa semua, pergi makan dekat apa kejadah nma restoran tu pun aku tktau, lafarparfar safangatfat!!!

                        bersama icat si macho yg handsome muka mcm mat saleh yg kuat menangis,ciwekk :P


budak comel iyaa iyaa oooo

pergi pasar karat, and....... where's the pict? sorry tiada gambar.masa ni camera kat my cousin. 

in the car,muka hitam

k begin the journey to cameron.........
masih ada 3 kereta lagi dibelakang

setibanya di cameron..........


 
sedap banget wa cakap sama lu


jngan tnya kenapa muka aku mintak lempang -.-
bosan dlm kereta, ni la kerja aku
haha bosan duduk dlm kereta. so,my uncle keluar 

masa dekat cameron tuu, fuhhh jam dia...bukan main 3jam mcmtu laaa, bosa bontot den duduk dalam kereta lama-lama. kitorang turun dari cameron dh malam mcmtu la, pastu me, my sister and my uncle smbung journey pergi port dickson.... memang penat ahh, tapi sebelum pegi port dickson tu, hantar my cousin dlu kat KL, then baru pegi PD that nught jugak, without any rest......... huh dasyyaaattt
smpai PD pagi pagi buta mcmtu la 3 or 4 am if i not mistaken, then terus cari bilik,actually, my parents and my adik dah ada kat PD since pagi lgi,dorang dah gerak dlu....
gambar kat PD takde..dekat camera lagi satu, malas nk ambil..k that's all. bye lovesssss 


p/s: gamba kat dlm blog ni semuanya without edit.so, memang nampk ahh jerawat aku yg comel tuu :P











hangout yg bosan
Thursday, 22 December 2011 | 0 comment(s)
assalamualaikum wbt (:

about 21.12.2011 , mase pagi tuu ,kakak saya dh siap mndi, then dia gerak saya, dia kata :

aten-nak ikot aku tak?
aku-*mata sepet* pegi mana?
aten-beli hadiah untuk kwan aku

lepastu saya bangun mandi siap-2 ape semua  , pukul berapa tah kitorang gerak.

mcam ape dah muka akak aku

the curve

firstly,kitorang pegi padini . ade sales gitewww, aku ade terpandang satu kasut ni , wahhh cantik banget. tapi akak aku cakap takpayah beli, buat habis duit je. elehh dia jealous sebenarnye *angkat dagu* lepastu kitorang beredar dari padini tanpa sebarang pembelian. HAHA, then kat sebelah padini tu ade mcD . saya ajk kakak saya makan kat situ .


makan punya makan punya makan punya makan , then kenyang *lap mulut*. lepastu pergi ikea, jalan-2 kat situ . tengok showroom apa semua. sambil berangan 'nnti aku nak buat bili cenggini lah' . hahaha berangan je lebih. lepastu saya ajak balik kakak saya pergi padini sebab tkpuas hati . nak jugak kasut tadi tuu tak kira tak kira. 
masa dekat padini tuu,saya terus menggapai kasut yg comel itu dan saya pun mencubanya, emm agak ketat ianya bersaiz 5 , lalu saya bertanya kepada salesgirl yg kerja padini tuu . 

aku-kasut ni saiz 6 ada tak?
salesgirl-takde la dik, tinggal itu satu je 
aku- :O

huwaaaaaa ;'( takdapat tercapai impian aku nk beli kasut tu , tsk tsk tsk ;'( rasa mcam nk ludah-ludah pun ada .

aku balik dalam keadaan yg sngat hampa :'( :'( :'( . lepastuu kitorang masuk kereta gerak pergi rawang. nak pergi tesco,hihihi lepastuu balik . last-2 nya tak beli pun hadiah untuk kawan kakak saya tu . sebab tk cukup duit










awak kenapa?
Tuesday, 20 December 2011 | 0 comment(s)
dear facebook, why are sshhooo sshtupido .like seriously stupid tahap 5 bintang, rasa mcam nk lempang .pang pang . facebook dah lain sekarang, dah tak mesra mcam dahulu kala . KENAPA KENAPA KENAPA #perlu ke capslock? kdiam ehem facebooker skrang pun dah tkmesra mesri mcam dulu , semua sombong ;'( . uhuk uhuk uhuk . bukak facebook pun dah agak rarely ,now more to twittoooo #follow me @iralovato . papa mark pelishh ahh tolong ahh jngan nak buat timeline mengadoo sngat apehal? walaupun saya takdapat lagi mende jadah tuu , tapi saya ade tertengok profile orang yg dah ade guna itu syeton timeline . and i was like "KENAPA BERSEPAH?" ,"KENAPA TERBALIK KONGKANG", DISASTER DISASTORR. kemon ahh mark suckerbird , kau nak aku gigit ke lempang ke tumbuk ke terajang ke hape?#choose one . ishh .*gaya mail lambung*

p/s: mark kalau kau tukar balik facebook wihout timeline tuu, aku cium pipi aku . *pandang pipi*


happy birthday to me :*
Friday, 26 August 2011 | 0 comment(s)
hello people , its friday ! and it is my birthday . today i'm 15 years old . dah besar dah titeww . hihihi , dah moleh kahwin dahh pun . oopppsss teetttt ! birthday bulan puasa memang takbest lahh kan . tapi nk wt acanoo , takboleh nak halang . k guys , just a short update . bye muah muah muah :*